Dove Islam 

Problemi u zivotu

Podijelite!

PITANJE:

Esselamualleikum draga braco i sestre, vi koji ste uposlenici da nama pomazete!!

Koristim priliku da vam se javim, iz razloga sto mislim da mi je potrebna pomoc vasa. Duze vremena radim u Njemackoj, sa teskom mukom sam stekao boravak, radeci dan i noc sto bi se reklo. Zapamtio i to da ostvarim svoj san, tj. da otvorim gradzevinsku firmu. Odmah na samom pocetku moga rada, sve mi je krenulo niz brdo,sve u helac. Velike stete, koje nikako nisam mogao zaustaviti, redale su se jedna za drugom, na moje oci, a nisam mogao da zaustavim. Brzo sam morao da zatvorim firmu da ne bih tonuo u jos vece gubitke. Zapao sam u financijske dugove, radnici me tuzili sto ih nisam isplatio.

Puno se brinem i pitam sta ce sada od toga svega biti na sudu? Kcerka mi je bila u Bosni kod neke poznate zene sto pomaze sa otklanjanjem od sihira, i rekla joj je da smo moja zena ja i djeca pod sihirima. Svadze su stalne izmedzu mene i zene godinama, nikako nam ne polazi za rukom. Ovom prilikom trazimo vasu pomoc ,u nadi da cete nam dati adekvatnu pomoc ili savjet. Puno vam se zahvaljujem i zelim da vam dragi Allah podari lijepo i dugo zdravlje.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Čovjek svaki u životu ima padova i uspjeha. Često Gospodar ljude iskušava njihovim imetkom i bogastvom. Ono što se desilo Vama, može da bude iskušenje od Gospodara. Iznenadni gubitak imetka, posla, šta god da pokrene, iznenada propadne i slične stvari kad je u pitanju imetak, može da bude posljedica jakog uroka ili eventualno sihira. Dakle, može neko iz čiste zlobe i zavidnosti da urekne onoga kojem je krenulo od ruke ili može da zlobna duša a koja je ujedno i zavidna, da ode kod sihirbaza i zatraži pravljenje sihira kako bi se uništio taj čovjek i njegov imetak.

Nažalost, svemu tome je jedan uzrok, a to je zavidnost, najgora osobina duše, jer je to glavna osobina prokletog Iblisa koji je zavidio Ademu, a.s. Dosta je slučajeva kad komšija više od same muke nije mogao da gleda kako njegov drugi komšija ima dobru kravu koja daje duplo više mlijeka od njegove, pa onda ode kod hodže da mu zapiše kako bi mu krava crkla. Da, ovakvih slučajeva je bilo prije, a i danas imate na stotine.

Da li je kod Vas urok, sihir, teško je ovako bilo šta kazati. Druga stvar, ne znam kod kakve je žene vaša kčerka bila u Bosni, jer u Bosni ima svakakvih žena koje navodno čiste od sihira, jer je veoma moguče da je Vaša kčerka savjet tražila na pogrešnoj strani.

Međutim, sad nije bitno, da li je u pitanju sihir ili urok, to nije apsolutno bitno, u čitavoj situacij, najbitniji je vaš odnos prema Gospodaru. Džaba svakom čovjeku njegovo bogastvo, kuće, zgrade, firme, automobili, puni računi novca, ako taj čovjek nema NAMAZA, ako nema POSTA, ako se u kući čine veliki grijesi, kako da bude napredak ili ako bude pa kratko traje, doživi se bankrot, tražimo hiljade krivaca za naše stanje a nećemo da priznamo svoje greške i svoju nemarnost.

Moj ti je savjet da se Vi i Vaša porodica, iskreno Allahu pokajate, jer svako griješi, neko manje, neko više, neko se odmah kaje dok drugi malo kasne, zatim da se u porodici svi vratite namazu, namaz je stub vjere i izvor sreće, da se u kući što više sluša/uči/čita Kur’an, da što više dijelite sadake sa nijetom da Vas Allah pomogne u vašem stanju u koje ste zapali, da često svi dovite u namazu Allahu za pomoć i izlaz iz situacije, obnovite Vaše rodbinske veze koje ste zapostavili, ako su Vam roditelji živi, činite im što više dobročinstva, jer je dova roditelja za njihovo dijete veoma važna.

Dakle, istinsko vračanje Allahu, s.w..t kroz ibadete ruši sva iskušenja i sve probleme. Ovo su vam moji savjeti a posječivanje svakakvih žena i hodža, bolje vam je da izbjegavate, jer je njima u interesu samo novac, lažna obečanja i zavlačenje žrtve kako bi se što više naplatilo.

Related posts