Islam 

MODA ŠALA NIJE !!!

Podijelite!

Čudna vremena nastupiše. Kada ono što je suprotno sunnetu u celofan mode i trenda se umotaje, a pridržavanje za sunnet se nazadnošću smatra.

Mnogi vjerodostojni hadis govore o tome da bi muškarac trebao da svoju odjeću podigne IZNAD članaka. Ali je moda i trend muškarce muškarce udaljio od tog sunneta. Šta više, oni koji nose odjeću iznad članaka veoma često su predmet ismijavanja.

Ok. Da pogledamo drugu stranu.

Da li je kratka odjeća i ona iznad članaka vazda predmet ismijavanja. Normalno da nije. Kada je nosi žensko tada to niko ne ismijava, tada je to trend i moda.

U vjerodostojnim hadisima nalazimo da je Allahov Poslanik preporučio ženama da spuste svoju odjeću ISPOD članaka, pa je moda i trend potisnula sunnet pa žene nose kratke suknjice, a i hlače kada nose i njih IZNAD članaka skraćuju. Eh, sada ta krataka odjeća nikome ne smeta, i to niko ne ismijava!

Da nije žalosno bilo bi smiješno, kako je šejtan ljude zaveo i kako su oni nasjeli na njegova došaptavanja. Pa jednu te istu stvar smatraju pokuđenom kod onih kod kojih bi to trebalo da bude normalno, a ono što je normalno oni ismijavaju.

Znam da dužina odjeće nije jedini pokazatelj nečije vjere, ali sam želio da ukažem na to kako su ljudi ‘hipnotisani’ i zavedeni pa jednu te istu stvar u svojim kontradiktornostima smatraju drugačijom.

Elvedin Pezić

Related posts