Poučne priče 

ONO ŠTO JE SALAH URADIO KADA MU JE KUĆA OPLJAČKANA JE NEVJEROVATNO

Podijelite!

Jedan od, ove sezone, najboljih fudbalera u Europi, svakako je Liverpoolov Mohamed Salah. Ali, ne samo na terenu, on je nevjerovatan i van igrališta.

Ovaj Egipćanin je u intervjuu za “Daily mail” otkrio neke vrlo zanimljive detalje iz mladosti, pa i činjenicu da mu je u jednom trenutku kuća opljačkana.

Iako je lopov uhvaćen dva dana kasnije, a Mohamedov otac se spremao da podnese privatnu tužbu, egipatski reprezentativac se usprotivio tome i odlučio da uradi nešto nevjerovatno.

Tada član Aleksandrije, Salah je zamolio oca da odustane od tužbe, potom je posjetio razbojnika u pritvoru i dao mu novac da “pokrene život u pravom smjeru”, a čak je pokušao i da mu pronađe posao.

Nije to jedina neobičnost vezana za ovog sjajnog fudbalera.

 

Naime, on je ponekad morao da koristi pet različitih autobusa da bi dolazio na trening.

– Pet dana u nedjelji, svake sedmice, tri ili četiri godine, ovako bi mi se odvijao život: U 7 bih bio u školu, u devet bi je napuštao, uz dozvolu nastavnika, a na molbu kluba, da bih mogao da stignem na teren. Poslije tri, četiri, a nekad i pet različitih autobusa, stizao bi na trening oko dva popodne, ili u pola tri. Trening je uvijek počinjao oko pola četiri, ili četiri sata… Vježbao bih do šest, a onda kretao kući, gdje bih stigao oko 22, ili 22.30. I, onda nešto malo klope, spavanje, pa sutradan sve ispočetka – otkrio je Mohamed Salah.

(Hayat/Foto:Facebook/AA)

Related posts