Vijesti 

Turski specijalci klanjaju podne namaz: “Spremni smo očistiti Afrin od terorista” /VIDEO/

Podijelite!

Turski vojni i policijski specijalci položili su zakletvu u vojnoj bazi u Gazientepu da će očistiti Afrin od terorista. Ovaj impresivni skup završen je zajedničkim klanjanjem podne namaza i dovom za uspjeh u operaciji osvajanja Afrina koja će se desiti narednih dana.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako će naredno ljeto biti vrelo za teroriste, ali i one koji im pružaju podršku, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio na sastanku sa predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti) iz turskih gradova, a tom prilikom se osvrnuo na borbu protiv terorizma.

“Ovo ljeto će biti vrelo za teroriste, ali isto tako i za one koji im pružaju podršku. Najprije ćemo neutralizirati teroriste u Manbiju, a nakon toga bez stajanja nastavljamo našim putem sve dok istok Eufrata ne bude u potpunosti siguran za nas i našu sirijsku braću”, poručio je Erdogan.

Dodao je kako će operacija “Maslinova grana” u narednom periodu biti nastavljena bržim tempom.

“Obzirom da je naša vojska u dobroj mjeri očistila od terorista značajna brda (oko Afrina), u narednom periodu očekujemo da će operacija biti nastavljena bržim tempom”, rekao je Erdogan.

Podsjetivši kako su u operaciji “Maslinova grana” do sada su neutralizirana 1.873 terorista i pod kontrolu stavljen prostor od 415 kvadratnih kilometara, Erdogan je poručio:

“Nakon što zatvorimo obruč oko centra Afrina i teroristima onemogućimo komunikaciju, nastavljamo operaciju s novom strategijom.”

saff

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Related posts