Islam Vijesti 

Kako je Muhammed Salah zvijezda Liverpoola postao problem za Čelsi? Englezi ga vide kao muslimana koji ne pruža ruku Jevrejima (VIDEO)

Podijelite!

Nije odradio ni prvi trening u Čelsiju posle jučerašnjeg transfera iz Bazela, a novo pojačanje Plavaca Mohamed Salah je već dospeo u žižu tabloidne ostvrske javnosti zbog kontroverzi o svojim političkim i verskim ubeđenjima.

Egipćanin po nacionalnosti i musliman po veroispovesti, Salah je pažnju Engleza privukao zbog poteza iz mečeva protiv Makabija prošle godine, kada je uoči oba meča, prilikom standardnog pozdravljana igrača na terenu, odbio da fudbalerima Makabija pruži ruku. Prilikom prvog meča, Salah je pobegao od rukovanja, navodno da obuje druge kopačke, a uoči druge ih je pozdravljao sklopljenim pesnicama umesto standardnim pružanjem ruke.

 

Englezi spekulišu da Salah namerno nije želeo da se kao musliman pozdravlja sa igračima kluba iz Izraela i navode da bi njegov slučaj mogao da stvori probleme u klubu čiji gazda je ruski Jevrejin RomanAbramovič, a čelnici kluba Brus Bak i Judžin Tenenbaum su takođe jevrejske veroispovesti…

(FOTO: Action images)

Related posts