Vijesti 

HVALA TI SENADE NA SVEMU, ALI…(VIDEO)

Podijelite!

Morgan Freeman šokirao Srbe: ‘On nas je optužio za genocid!’-naslovi su srpskih portala

Hvala ti Senade na svemu, ali…
Nevjerovatno je koliko volimo križati NAŠE ljude.
Morgan Freeman je rekao ISTINU o Srebrenici pred milijarderskim auditorijem. A ko je POMOGAO Freemanu da kaže ISTINU? Odgovor je potpuno nestao u ovim zadnjim danima.
Svi oni koji su SENADA Hadžifejzovića optuživali za razne stvari i razne relacije sa svim sumnjivim tipovima u našem bošnjačkom korpusu, su prešutili jednu VELIKU činjenicu: Ovaj Freemanov film je najveća zasluga upravo tog velikog Bošnjačkog “izroda” SENADA Hadžifejzovića.
Žao mi je što smo kao muslimani i Bošnjaci zaboravili princip PRAVDE i fer odnosa prema onima koji nas okružuju.
Da, SENAD Hadžifejzović je pomogao Freemanu da kaže ISTINU o nama milijarderskom auditoriju. Hvala Freemanu na tome, a hvala i našem SENADU Hadžifejzoviću!!!
“Budite pravedni, to je bliže čestitosti!” Kur’an
U dokumentarnom serijalu koji je snimio, poznati glumac Morgan Freeman progovorio je i o ratu u susjednoj Bosni i Hercegovini, posebice Srebrenici. U jednoj od epizoda obišao je Sarajevo i Srebrenicu i to u društvu poznatog TV voditelja i novinara Senada Hadžifejzovića i njegovog sina Feđe.

Američki glumac svoje je domaćine upitao što se dogodilo u Srebrenici, a oni su mu odgovorili kako su Srbi počinili genocid.

– Blizu je granica Srbije, vrlo blizu. Došli su ovdje s namjerom da sve pobiju i taj teritorij pripoje Srbiji. Od žena su odvojili muškarce koje su potom ubijali i bacali u masovne grobnice, rekli su Senad i Feđa.

Freeman u dokumentarcu kasnije priča kako su ubrzo NATO-ove bombe pomogle u okončanju rata, ali došle su prekasno da bi spasile Srebreničane.
„Šta se, zaboga, ovde desilo?!“, USKLIKNUO😂 je Frimen šetajući grobljem u Srebrenici.

– Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje je Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1.000 ljudi u jednom naletu – izgovara Feđa Hadžifejzović i dodaje da ne može da veruje kako je neko mogao da uradi takvo „etničko čišćenje“.

To je jako razljutilo tabloide u Srbiji pa su Freemanovo pojavljivanje u Srebrenici popratili naslovima: “Optužio Srbiju za genocid: Veliki skandal proslavljenog glumca”, “Skandal! Freeman pred cijelim svijetom optužio Srbiju za genocid”…

Related posts