Vijesti 

NIŠTA KAO ALLAHOVA MOĆ ! ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK ZEMLJOTRESA KOJI JE RASCIJEPIO PLANINU

Podijelite!

Nekoliko lovaca zabilježilo je zastrašujući snimak zemljotresa koji je ove nedjelje pogodio Italiju. Zemljotres je bio jačine 6.6 po Rihteru, a epicentar je bio u planinskom dijelu Italije.

Lovci su se zadesili na obronku jedne od planina, a snimak pokazuje svu silu koju je oslobodila priroda. Takođe, italijanski mediji navode da je zemljotres, najjači u skoro 40 godina, rascijepio planinu Monte Vetore.

Još uvijek nije poznato koliko je dubok procijep, ali je ovo užasavajuća vizualna metafora koliko je stravičan bio ovaj zemljotres – začudo i na sreću, ni jedna osoba nije smrtno stradala. Stotinu slabijih zemljotresa pratili su veliki potres, a stručnjaci predviđaju da će se zemlja nastaviti tresti i u bliskoj budućnosti.

Jedan od tih potresa, kako se strahuje, mogao bi da uzrokuje veliko klizište, odnosno da se vrh planine Monte Vetore odlomi…

Posljednji zemljotres dio je serije potresa koji su počeli s onim u avgustu, jačine 6.2 po Rihteru. Epicentri su unutar Apenina, planinskog langa koji se pruža kroz Italiju. Ono što je neobično jeste da se u ovako kratkom vremenu dese dva jaka zemljotresa – obično treba prilično vremena da se nagomila potrebna količina energije za potres ove jačine.

Related posts