Vijesti 

Ivan Pernar opet oduševio:Neki misle da je islam nasilna religija ali…

Podijelite!

Neki misle da je islam nasilna religija i navode kao primjer vjerske fanatike koji tvrde da cijeli svijet mora prihvatiti islam i da će cijelim svijetom vladati šerijatski zakon.

OK, a što je rimski Papa tvrdio u srednjem vijeku, da treba istrijebiti i nasilno prevesti na katolicizam sve protestante. Zar ne? Poveo je 30-godišnji rat u kojem su milijuni izgubili živote.

Isti taj Papa i ista ta katolička crkva su provodili kampanju nasilnog pokrštavanja Indijanaca, pritom su mnoge mučili i ubili.

Može li se zato reći da je kršćanstvo nasilna religija?

Evo primjer treći, ima u Izraelu Židova koji tvrde da im je Bog dao palestinsku zemlju i da mogu slobodno ubijati i etnički čistiti Palestince. Oni to provode i u praksi.

Može li zato reći da je judaizam nasilna religija.

Netko će reći, da Pernar, ali ovo što ti pričaš je bilo u prošlosti. Ok, je li George Bush, kršćanin protestant, rekao da mu je Bog rekao da napadne Irak pri čemu su kršćani okupirali tu zemlju, upropastili ju i ubili mnoge ljude?

Jest. To je bilo nedavno, bilo je slučajeva gdje su američki vojnici (kršćani) silovali i ubili muslimanke jer su ih smatrali nižom vrstom od sebe.

Na isti način su neki muslimani postupali prema kršćanskim ženama na zapadu.

Jesu li onda sve tri religije nasilne.

Odgovor je dvoznačan, u sve tri religije postoje nasilne interpretacije, tumačenja svetih spisa pri kojima se propovjeda nasilno nametanje svoje vjere i potčinjavanje ljudi drugih vjera svojoj.

S druge strane postoje i miroljubive interpretacije, one koje su protiv nasilja. Protiv invazije na Irak, silovanja i ubijanja kako Iračanki, tako i Njemica, protiv okupacije Palestine itd.

Moja borba nije protiv jedne vjere ili naroda, nego protiv onih koji prihvaćaju nasilnu interpretaciju svoje vjere, bez obzira bio to George Bush, Tony Blair, Donald Trump, Al Bagdadi ili Netanyahu.

Ja nisam za kršćane, muslimane ili židove, ili pak protiv jednih, drugih i trećih.

Ja sam za poštivanje pošteno stečenog privatnog vlasništva i slobode svakog pojedinca neovisno o svojoj vjeri.

Problem nije samo radikalni islam, problem je i radikalno kršćanstvo umotano u celofan zvan “širenje demokracije”, kao i radikalno židovstvo.

Netko će na to reći da Bush nije napao Irak jer mu je Bog tako rekao, nego zbog nafte, ali to ne mijenja na stvari. Kršćanska zemlja je izvršila invaziju na islamsku i pokorila ju ekonomski i financijski.

Kao pojedinac osuđujem zločin Izraelske države nad Palestincima, SAD-a nad Iračanima, ali i Afganistanaca nad ženama u Hrvatskoj.

Moj cilj nije alibirati ili negirati neki zločin, naprotiv, razotkriti ga i osuditi, te pozvati na promjenu politike u smjeru mira.

Nažalost, nije u interesu svjetske elite pozivati na mir i poštovanje među ljudima, te osuditi ekstremizam, već suprotno – voditi ratove, okupirati, krasti tuđu zemlju i resurse, zato i potiču vjersku netrepljivost, a prizemne motive maskiraju u vjeru.

Imajte na umu da se iza svake vrste vjerskog radikalizma kriju prizemni motivi koji nemaju veze s vjerom. Vjera im je samo alibi, za krađu tuđe kuće, silovanje tuđe žene ili lagodan život na tuđoj grbači.

Autor: Ivan Pernar

Related posts