Poučne priče 

Medicinske sestre o stvarima zbog kojih ljudi na samrti najviše žale

Podijelite!

Kada ostarimo ili kada smo na samrti, često se sjetimo i sretnih i tužnih trenutaka. Zbog nekih stvari čest zažalimo jer smo svjesni da smo mogli drugačije postupiti i biti sretniji. Ovo su neke stvari zbog kojih često zažalimo:

Zažalimo jer nismo imali hrabrost da živimo život onako kako smo željeli

Mnoge osobe se susreću sa ovim problemom u životu. Često radimo ono što drugi žele i očekuju od nas, a mi svoje želje i ciljeve zapostavljamo. Nekada se treba i izboriti za ono što mi mislimo i ono što mi želimo. Živjeti život samo onako kako su nam drugi odredili će itekako uticati na naš život, a kada dođemo u pozne godine ili kada se nađemo na samrti, proći će nam sve to kroz glavu, piše “Kurir“…

Zažalimo jer nismo dovoljno izražavali svoja osjećanja

Često nekada nismo rekli nekome kako se osjećamo. Nekada nas je jednostavno bilo strah izraziti se, a kasnije smo se kajali. Nekada jednostavno trebamo skupiti hrabrost i reći ono što osjećamo.

Zažalimo jer smo previše radili

Naravno da trebamo raditi, ali podrediti sav život karijeri i poslu nije nimalo dobro. Zar je posao najbitniji, da zbog njega zapostavljate porodicu i važne događaje? Jednostavno nađite vremena i za porodicu, voljene osobe. Odredite prioritete.

Zažalimo jer nismo ostali u kontaktu s dragim ljudima

Nekada jednostavno izgubimo kontakt sa porodicom, prijateljima, pa čak i zbog nekih nebitnih stvari, pa i manjih svađa. Nekada treba oprostiti i i pokušati popraviti odnose. Trebamo njegovati prijateljstva, održavati vezu s porodicom, voljenim osobama. Tako ćemo biti sretni.

Zažalimo jer se nismo potrudili biti sretniji

Često smo sami sebe sputavali, nismo vjerovali u sebe, nismo se trudili jer smo se bojali poraza. Često nismo smjeli probati neke promjene koje bi nam dobro došle. Uvijek se trebamo truditi da budemo bolje i sretnije osobe.

Related posts