Islam 

TURSKA SE OBRUŠILA NA DARWINA: ERDOGAN IZBACUJE ‘TEORIJU EVOLUCIJE’ IZ ŠKOLA I UDŽBENIKA

Podijelite!

DARWINOVA EVOLUCIJA TEORIJA ĆE BITI UKLONJENA IZ TURSKIH UDŽBENIKA IZ BIOLOGIJE U SREDNJIM ŠKOLAMA OD SLJEDEĆE GODINE

Ministar nacionalnog obrazovanja turske vlade, Ismet Yilmaz, najavio je novi nastavni plan i program za školsku akademsku godinu 2017-2018.

Yilmaz je priznao da su Darwinova otkrića “samo teorija”: “Darwinov rad se temelji samo na teoriji. U stvari, to je isto kao teorija “Velikog praska” u fizici. Ovi problemi zahtijevaju posebnu raspravu izvan školskog programa”.

TEORIJE EVOLUCIJE SU IZBAČENE IZ ŠKOLE

Novi nacrt plan i program donosi neke radikalne promjene:

– neuspjeli pokušaj puča će biti uključen u predmete društvenih znanosti počevši od 6. razreda.

– sveukupna akademska težina programa je smanjena

– “Teorija evolucije” je isključena iz predmeta. Poglavlje na koje se to odnosi se zove “Porijeklo života i evolucija” i biti će zamijenjeno sa poglavljem “Živa bića i okoliš”.

Reakcionarna transformacija koju su doživjeli u posljednjih 14 godina u Turskoj donosi značajne rezultate.

31,2 posto turskih studenata do 15 godina podbacilo je u matematici, znanosti i čitanju, prema PISA testu.

Turska je postigla 420 poena na testu iz matematike i zauzela 49. mjesto od 72 zemalja. Turska je također bila na 52. mjestu u znanosti i 50. u čitanju.

Prema Turskoj Asocijaciji za Obrazovanje (TED) i njihovog “Izvješća o obrazovanju u 2016.”, prosječna ocjena verbalne vještine sveučilišnih diplomanata u Turskoj je niža od prosječne ocjene učenika koji su djelomično završili srednju školu u Japanu.

DALJNJI KORAK KA NEZNANSTVENOM, OPSKURNOM OBRAZOVANJU

Rasprave oko toga hoće li isključiti “Teoriju Evolucije” i uključiti inteligentniji model obrazovanja su nedavno eskalirale.

Odgovarajući na pitanje o isključivanju “Teorije Evolucije” iz nastavnog plana i programa, ministar narodne prosvjete Ismet Yilmaz izjavio je da je nacrt plana otvoren za komentare, a Teorije evolucije nije iznimka.

Yılmaz je tvrdio da iako je ta teorija “iako prihvaćena znanstveno, je samo hipoteza, ili samo teorija, te da je sporna.”

NoviSvjetskiPoredak.com

Related posts