Vijesti 

ŠOKANTNO! U TOKU JE GENOCID NAD MUSLIMANIMA, ŽENE I DJECU KOLJU NOŽEVIMA!

Podijelite!

Uznemirujući izvještaj UN-a:

 

ŠOKANTNO! U TOKU JE GENOCID NAD MUSLIMANIMA, ŽENE I DJECU KOLJU NOŽEVIMA!

 

Bebe i djecu kolju noževima tokom vojnih operacija protiv Rohingya muslimana u Burmi, javlja više izvora iz Ujedinjenih nacija.

 

Tokom vojnih operacija u sjeverozapadnoj provinciji Burme Rakhini, zaklana je devetomjesečna beba, te jedna petogodišnja djevojčica i godinu dana stariji dječak.

 

Ove i mnoge druge zločine nad Rohingya narodom koji naseljava ovaj dio Burme su počinile sigurnosne snage ove zemlje, koje su počele vojnu operaciju 9. oktobra.

 

U nekoliko veoma uznemirujućih izvještaja UN-a, navodi se kako vojne snage čine brojne zločine nad civilnim stanovništvom, tačnije muslimanskom manjinom Rohingyama.

 

Iz Burme je izbjeglo više od 65.000 muslimana, a izaslanik UN-a za ljudska prava u ovoj zemlji izjavio je kako se radi o genocidu.

 

Prema jednom izvještaju UN-a, petogodišnja djevojčica je zaklana i potom zapaljena, kada je pokušala odbraniti svoju majku od silovanja, piše Independent.

 

U Burmi živi oko 1,3 miliona pripadnika Rohingya naroda, čija je religija islam i koji predstavljaju manjinu u ovoj azijskoj državi. Rohingye su u Burmi doslovno građani drugog reda, a nad njima se provodi sistematski genocid od strane države u kojoj žive.

 

Prema izvještajima UN-a, niti jedan drugi narod na planeti se ne nalazi u težem položaju od Rohingya.

 

Autor: The Independent

Related posts