Islam 

JESTE LI ZNALI ZA OVAJ MEDICINSKI FENOMEN IZ KUR’ANA?

Podijelite!

Medicinari preporučuju da se prije jela uzme predjelo. Pre­djelo treba biti lagano za probavu, a sve u cilju priprema­nja organa kojima jedemo, i da polučimo peptične sokove koji će početi postepeno probavljati hranu. Nakon predjela možemo početi s glavnim jelom. Iskustvo nas uči, a i medicinski je dokazano, da je najbolji aperitiv voće.

Kada Kur’an opisuje status vjernika u Džennetu, voće se spominje prije mesa, tako dajući naznake za tačnost ove liječničke preporuke da se voće jede prije glavnog jela.

“…i voćem koji će sami birati, i mesom ptičijim kakvo budu željeli.” (El-Vaki’a, 20-21)

Preuzeto iz knjige: Medicinski fenomen u Kur’anu

Pisac: Šerif Kaf El-Gazal

Izdavač: Dobra Knjiga
Broj strana:140

O knjizi:
Kur’an ne može biti djelo bilo kog stvorenja. To je riječ Uzvišenog Allaha, Uzročnika svega i Jedinog, koji obuhvata sve svojim znanjem. Niko nije mogao znati ovakve naučne činjenice i znakove koje stoje u Kuranskim ajetima informisući nas o stvarima koje su bile nepoznate ljudima u vrijeme objave Kurana.

Kuran je dao precizne opise za sve naučne činjenice, a koja je tek kasnije, nedavno, otkrio i sam čovjek. Otkrića ovih naučnih zakona i činjenica jeste dokaz ljudima današnjice da je Kuran objava od Allaha. Kuran je riječ Uzvišenog Allaha, Koji je stvorio sve i Koji zna svaki i najmanji detalj Svojih stvorenja.

iman-ba.blogspot.ba

Related posts