Ljekovito Bilje 

Pobijedite umor ovom hranom

Podijelite!

Svima se desilo da im se počne spavati za radnim stolom? Umjesto posezanja za preparatima koji će u trenu podići vašu razinu energije,potrudite se da vaši obroci i međuobroci sadrže ove namirnicekoje podižu razinu energije. Čine vas budnijima, otklanjaju umor u mišićima i daju vam energije za cijeli dan.

Lubenica

Čak i blago dehidrirani imamo osjećaj umora i malaksalosti, prema studiji objavljenoj nedavno u “Journal of Nutrition”. Naravno, možete se pobrinuti da unosite dovoljno vode tijekom dana, no isto tako to možete učiniti i hranom, pogotovo lubenicama jer lubenica sadrži 90 % vode, što sprječava dehidraciju i dobar je izvor energije.

Mlijeko

Kao dodatak vodi, mlijeko nam pomaže u zadržavanju ravnoteže elektrolita tokom znojenja. Naravno, mliječni proizvodi puni su proteina i ugljikohidrata. Čaša mlijeka prije odlaska u krevet može pomoći i za lakši san.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi sadrže vlakna i proteine, što pomaže u podizanju razine energije i stabiliziranju iste. Također su odlični za punjenje i podizanje energije nakon vježbi.

Jaja

Jaja su sjajan izvor energije, sadrže cink, željezo i veliku količinu proteina. Šest grama proteina iz jednog jajeta pomaže u reguliranju krvnog pritiska, a s druge strane, B vitamin sudjeluje u proizvodnji energije u tijelu.

Crni i zeleni čaj

Za razliku od kafe, čaj sadrži aminokiselinu teanin koja može poboljšati budnost i pozornost, a uz sve to dobijete i manju dozu kofeina.

 

Radiosarajevo.ba

Related posts