Vijesti 

Reis Kavazović klanjao dženazu svojoj majci: Više od 1.500 ljudi na ispraćaju u Jelovče Selu kod Gradačca

Podijelite!

U naselju Jelovče Selo kod Gradačca danas je uz prisustvo više od 1.500 članova rodbine, prijatelja, predstavnika vjerskog i političkog života i drugih građana, klanjana dženaza Saimi Kavazović, majci reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića.

Saima, koja je prije mjesec dana nakon pada imala i operaciju kuka, preminula je u petak u 86. godini u porodičnoj kući u ovom naselju, nakon što je došlo do komplikacija i pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Prije dženaze klanjana je u lokalnoj džamiji ikindija namaz. Nakon ikindije, reis Kavazović je sa drugim članovima mnogobrojne porodice tabut njegove majke spustio na plato ispred džamije, nakon čega se prisutnima obratio i lokalni imam.

Ipak, kako se moglo čuti, najveće bogatstvo leži u činjenici da je Saima iza sebe ostavila sina koji je danas vjerski lider bosanskih muslimana.

Na današnjoj dženazi prisustvovali su i bivši reisul-ulema Mustafa ef. Cerić, predsjednik Sabora IZBiH Hasan Čengić, turski ambasador u BiH Cihad Erginay, kao i brojne muftije, imami, profesori, ministri, ambasadori, državni poslanici, generali i ratni komandanti.

Reis Kavazović je predvodio dženazu njegovoj majci, nakon čega je tabut prevezen nekoliko stotina metara dalje na lokalno mezarje gdje je ukopana 86-godišnja Saima.

Related posts